Yeay!!! Kena simbah!!!

Well3.... Siapa yang kena simbah ngan air bila x ready 4 magrhib prayer also x ready 4 skull?? Camni cerita nya~
2005
Masa tu Ijat umur 10 taun. Masa tu Ijat la most the cute one. Nak dijadikan cerita, mak dah kejutkan Ijat, Intan n Izhar. Masa tu Intan tidur kat tengah, kami dua orang tidur kat tepi la kn. So mak kejut3, x bangun2 jugak. Then ayah decided amik baldi besar nak simbah kat kami.
Masa nak simbah tu, Izhar nan Ijat pown bangun la dan menguap la sepuas-puasnya. Ijat rasa apa yang basah kat belakang ni?? So dengan menoleh kebelakang secara perlahan-lahan, nampak la Intan terketik-ketik mencari oksigen kena simbah dengan air..Huh3...
2010
Dah 5 taun berlalu. Sekarang Ijat dah berumur 15 taun. Dah besar panjang. Tapi akal macam budak kecil. Cacat agaknya. Sekarang ni my story pulak.
Tau2 aj la time2 cuti nie, lngsung x wat pe2. Hari tu ayah ingt nak ajak fmily gi cuti. Xjadi sebab Ijat ada concert camp. Concert camp yang 3 hari tu bukan nya berkhemah, macam balik dari latihan ajerp...x syok tul!! So takat gi umah orang kawin pown dah jadi la...
Nak dijadikan petang 2 ijat letih sangat sebab kena pergi rumah orang kawin. So petang2 2 ayah pergi pejabat ada kerja sekejap, mak gi rumah orang kawin, apalagi, tido la....sampai maghrib.
Masa waktu maghrib Ijat adala dialog2 adik2 Ijat memandang kan ayah dah balik n then ayah x suka rumah berselerak. Dialognya camni:~
Izhar: Iylea, Ishni, kemaslah....nanti ayah balik nan marah kang!!!!
Iylea: Ayah x marah pown.
Izhar: Kemas aj la!!!!
Iylea, ishni: X NAK!!!!!
Broom...bunyi motor ayah pown dah balik. N bukak pintu, nampak la Ijat terbaring.
Iylea: Tenok!! Ayah x mrah pown!!!
Apalagi, ayah pown amik gayung simbah kat Ijat...huh3. dah lama Ijat mengidam kena simbah nan ayah...So yang lain, mula la kemas...Baru padan muka diorang!!!







1 comment:

  1. t tggu akk lak tlg simbah kan yer ?? hahaha....

    ReplyDelete